fbpx Skip to content

Zonnepanelen:
een interessante investering

Over zonnepanelen

Hoe werkt zonne-energie?

Een zonnepaneel is opgebouwd uit verschillende zonnecellen (dunne schijfjes silicium). Dit halfgeleidend materiaal geleid goed bij lichtinval. De energie uit het licht wordt dan omgezet in een gelijkspanning. Doordat de verschillende cellen in het PV (photovoltaïsch) paneel aan elkaar gekoppeld zijn en ook de panelen in serie verbonden worden, wordt het vermogen voldoende groot om via een omvormer een wisselspanning te maken die gekoppeld kan worden aan het net.

 

onze producten

EDSS selecteert voor u kwalitatieve
en betrouwbare fabrikanten.

panelen

Bij EDSS streven we naar de hoogste kwaliteit. Ons hoofdmerk is Heckert Solar, een Duitse fabrikant van zonnepanelen met ijzersterke garanties. Er wordt de klanten maar liefst 20 jaar productgarantie en 25 jaar opbrengstgarantie gegarandeerd.

Zonnepaneel

Heckert Solar Nemo 2.0 60M Black

Bij de fabricage van monokristallijne zonnepanelen wordt silicium gesmolten. Het afkoelen gebeurt echter op een gecontroleerde wijze, waardoor de kristallen allemaal eenzelfde richting krijgen. Om die reden zien monokristallijne zonnepanelen er mooier uit.

Zonnepanneel

Heckert Solar Nemo 2.0 60M

Bij bovenstaand paneel worden ook monokristallijne cellen gebruikt, het verschil is dat hier een witte folie aangebracht wordt waardoor het rendement van het paneel nog net iets hoger is t.o.v. een volledig zwart paneel. 

Omvormers

Het hart van iedere PV-installatie

SMA

Omvormers zijn het hart van iedere PV-installatie! Het assortiment van SMA bestaat uit omvormers voor alle mogelijke types zonnepanelen aangesloten op de installatie in uw woning. Daarnaast bestaan er ook omvormers voor commerciële toepassingen in bedrijven. SMA biedt omvormers aan die zowel geschikt zijn voor klassieke netverbonden systemen als voor onafhankelijke eilandnetten op afgelegen plaatsen.

SolarEdge

SolarEdge maakt gebruik van een centrale omvormer gecombineerd met power optimizers. Dit zorgt ervoor dat SolarEdge iets duurder is dan SMA. Omdat alle zonnepanelen van SolarEdge onafhankelijk van elkaar functioneren, ligt het rendement hoger dan bij SMA in schaduwrijke omgevingen of wanneer de hellingen of de richtingen van het dak wat verschillen.

Omvormer SMA
Solar Edge

Montagesystemen

Eigen ontwikkeld montagesysteem
uit aluminium & inox

Naast zonnepanelen en omvormers, vormt ook het montagesysteem een essentieel onderdeel van de zonnepaneelinstallatie. Bij EDSS vinden we het esthetische aspect heel belangrijk. Daarom hebben we zelf een montagesysteem ontwikkeld dat vervaardigd is uit aluminium en inox. Wij zorgen ervoor dat er geen zichtbare rails zijn!