Skip to content

Airco

Wandmodel airco

Waarom airco?

Een airco zorgt voor extra wooncomfort!

De nieuwe generatie airco’s zijn intelligent en spaarzaam. Bovendien passen ze perfect in elk interieur. Airco’s zijn een bron van comfort. Ze zuiveren de lucht die je inademt. Kortom, dankzij een airco voel je je beter en ben je actiever.

Zeg nu eerlijk, is het niet aangenaam om tijdens de zwoele zomer gezellig in geklimatiseerde ruimten op adem te komen?

Hoe werkt een airco?

Een airco haalt gratis energie uit de buitenlucht. Dit gebeurt door een compressor die op elektriciteit werkt. Die elektriciteit kan je van het net halen, maar ook gedeeltelijk zelf produceren via zonnepanelen.

Het verwerkingsprincipe van een airco is gebaseerd op compressietechniek. Dit is vergelijkbaar met de werking van een koelkast.

Zo werkt het

  • De binnenunit onttrekt de warmte van de woonkamer of slaapkamer.
  • Daarna voert hij deze af naar buiten via de buitenunit.
  • In de buitenunit zit een compressor. Deze pompt koelvloeistof rond in het aircosysteem.
  • Dan verandert de koelvloeistof door de warmte in gas.
  • Hierna wordt het gas naar de condensor geleid om zo weer een vloeistof te worden. Hierbij komt warmte vrij en deze wordt door de buitenunit afgegeven aan de buitenlucht.

Zolang de airco aanstaat en werkt, wordt proces herhaald.

Zo werkt een airco

Verschillende binnenmodellen

Elke woning is uniek, met zijn eigen stijl en configuratie. Daarom beschikken we over een breed gamma aan modellen en bedieningsmogelijkheden.

Wandmodel Daikin AircoWandmodel Daikin Airco
Wandmodellen
Een wandmodel is de meest compacte oplossing en past meestal perfect in je interieur. Er is een ruime keuze aan wandmodellen. Zowel voor in de living als in de slaapkamer hebben we geschikte toestellen.
Airco wandmodelAirco wandmodel
Vloermodellen
Vloermodellen passen onder een vensterbank of in een ruimte waar de hoogte beperkt is. Het grootste voordeel is dat ze lucht naar boven blazen waardoor ze geen tocht creëren.
Inbouw van aircoInbouw van airco
Ingebouwde modellen
Wil je geen binnenunit zien? Kies dan voor een ingebouwd model. Deze worden geïnstalleerd in aangepaste kasten, verlaagde plafonds of valse muren.

Installatie en onderhoud

Voor installatie en onderhoud van een aircosysteem kan je ook bij ons terecht. Meestal wordt er een onderhoudscontract afgesloten met de klant. Onze onderhoudstechnieker komt dan om de 3 jaar langs om de installatie te controleren.

Airco in uw woning? Ontdek de mogelijkheden. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

digitale manvolk