fbpx Skip to content

Airco

Wandmodel airco

Waarom airco?

Met een aircosysteem creëert u extra wooncomfort!

 

De nieuwe generatie airco’s zijn intelligent, spaarzaam en passen perfect in elk interieur. Ze zijn een bron van comfort en zuiveren de lucht die u inademt. Kortom, dankzij een airco voelt u zich beter en bent u actiever.

 

Zeg nu eerlijk, is het niet aangenaam om tijdens de zwoele zomer gezellig in geklimatiseerde ruimten op adem te komen?

Hoe werkt een airco?

Een airco haalt gratis energie uit de buitenlucht, dit gebeurt met behulp van een compressor die op elektriciteit werkt. Die elektriciteit kan je uit het elektriciteitsnet halen, maar ook gedeeltelijk zelf produceren via zonnepanelen.

Het verwerkingsprincipe van een airco is gebaseerd op compressietechniek en kan je het best vergelijken met de werking van een koelkast.

De binnenunit onttrekt de warmte van de woonkamer of slaapkamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. in de buitenunit zit er een compressor die koelvloeistof rondpompt in het aircosysteem. De koelvloeistof verandert door de warmte in gas, waarna dat gas naar de condensor geleid wordt om zo weer een vloeistof te worden. Hierbij komt warmte vrij en deze wordt door de buitenunit afgegeven aan de buitenlucht. Dit proces wordt steeds herhaald zolang de airco aanstaat en werkt.

Zo werkt een airco

Verschillende binnenmodellen

Elke woning is uniek, met zijn eigen stijl en configuratie. We beschikken over een breed gamma aan modellen en bedieningsmogelijkheden.

Daikin wandmodelDaikin wandmodel
Wandmodellen
Een wandmodel is de meest compacte oplossing en past meestal perfect in je interieur. Er is een ruime keuze aan wandmodellen, zowel voor in de living als in de slaapkamer hebben we geschikte toestellen.
Airco wandmodelAirco wandmodel
Vloermodellen
Vloermodellen passen onder een vensterbank of in een ruimte waar de hoogte beperkt is. Het grootste voordeel is dat ze lucht naar boven blazen waardoor ze geen toch creëren.
Inbouw van aircoInbouw van airco
Ingebouwde modellen
Als je totaal geen binnenunit wil zien, dan kies je best voor een ingebouwd model. Deze worden geïnstalleerd in aangepaste kasten, verlaagde plafonds of valse muren.

Installatie en onderhoud

Voor de installatie en het onderhoud van een aircosysteem kan je ook bij ons terecht. Meestal wordt er een onderhoudscontract afgesloten met de klant en komt onze onderhoudstechnieker om de 3 jaar langs om de installatie te controleren.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over aircosystemen.

digitale manvolk