• EDSS zonnepanelen
 • EDSS zonnepanelen
 • EDSS Montage

Zonnepanelen

Hoe werkt zonne-energie?

Een zonnepaneel is opgebouwd uit verschillende zonnecellen (dunne schijfjes silicium). Dit halfgeleidend materiaal geleid goed bij lichtinval. De energie uit het licht wordt dan omgezet in een gelijkspanning. Doordat de verschillende cellen in het PV (photovoltaïsch) paneel aan elkaar gekoppeld zijn en ook de panelen in serie verbonden worden, wordt het vermogen voldoende groot om via een omvormer een wisselspanning te maken die gekoppeld kan worden aan het net.

 

Oriëntatie, dimensionering Watt Pieks en elektriciteitsproductie

Om goede opbrengsten te hebben dient het dak aan de zuidkant tussen oost en west geörienteerd te zijn. Een helling tussen 15° en 60° is ok. Meestal wordt er (bij woningen) niet meer zonnepanelen geplaatst dan nodig om aan de eigen behoeften te voldoen. 

Het vermogen van een paneel wordt uitgedrukt in Watt piek (Wp). De elektriciteitsproductie in België voor een installatie kan als volgt berekend worden: per 1000 Wp geïnstalleerde zonnepanelen is er een gemiddelde elektriciteitsproductie per jaar van 750 à 1000 KWh (afhankelijk van de weersomstandigheden, richting, helling en schaduw).

 

Opbouw van een zonnesysteem

Opbouw zonnesysteem

 1. De panelen kunnen geïnstalleerd worden op pannendaken, leien daken, golfplaten of platte daken.
   
 2. De omvormer maakt van de gelijkspanning van de panelen wisselspanning en zorgt voor de mogelijke koppeling aan het net.
   
 3. In de zekeringkast wordt er een automaat bijgeplaatst.   De zekeringkast moet  aangepast worden om de extra stroom van de zonnepanelen aan te kunnen.
   
EDSS conceptbeeld

Vraag online uw offerte aan

Wij geven graag vrijblijvend info over zonnepanelen, kostprijs, opbrengsten,... 

Gratis offerte